Kakkerlakken

Help! We hebben kakkerlakken!

Als je denkt dat hygiëne de belangrijkste oorzaak is, heb je het mis! Vaak ligt de oorzaak ergens anders: ze worden binnengebracht:​

  • Via je reisbagage. Wanneer je in een warm land bent geweest, neemt dat risico toe
  • Bestelling van producten via internet, waarbij de kans dat de diertjes via verpakkingsmateriaal in je huis komen
  • 2de hands producten (meubels, koelkasten en elektrische apparaten)
  • Via exotische producten
  • Via bezoekers

Maar ze kunnen ook via de buren zijn binnengekomen. Via kiertjes en gaatjes kunnen zij zich makkelijk verspreiden. In flats en appartementen complexen kunnen ze zich makkelijk verspreiden over grote aantallen woningen. In Nederland is de Duitse kakkerlak verreweg de meest voorkomende soort.

Kakkerlakken verspreiden ziekten

Kakkerlakken zijn smerige beestjes! Ze kunnen kunnen eenvoudig ziektekiemen, bacteriën en schimmels verspreiden. Ze zijn ronduit gevaarlijk voor de volksgezondheid. Onder andere verspreiden ze dysenterie, tyfus en salmonella. En veel mensen reageren allergisch op hun uitwerpselen en dode kakkerlakken. Eczeem en infectie aan de luchtwegen kunnen het gevolg zijn. Ze schijnen zelfs astma te kunnen veroorzaken!

Wat moet ik doen?

Heel belangrijk: heb je een kakkerlak gezien? Neem dan direct actie. Het hoeft niet te leiden tot een plaag, als je ervoor zorgt dat je het zo onaantrekkelijk mogelijk maakt voor de kakkerlak. Ze houden niet van lage temperaturen en tocht. Zorg dat je hele huis brandschoon is, maar dan ook écht brandschoon. Een kakkerlak kan weken leven op een druppeltje vet.

Blijf je kakkerlakken zien? Haal er dan direct onze specialisten bij! We bekijken de situatie, wat de beste methode is de kakkerlakken te bestrijden. We zullen ook preventieve maatregelen nemen: we dichten kieren en gaatjes en plaatsen roostertjes en dergelijke om verspreiding te voorkomen.

Mocht de oorzaak van je buren komen, dan is het noodzakelijk dat ook in hun huis de nodige maatregelen worden genomen.

Last van ongedierte?

Vul snel het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!
Bellen kan natuurlijk ook altijd: 030 - 242 72 00

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.