Muizen

Oorzaak: waarom heb je muizen thuis?

Het zijn meestal de huismuizen, die graag in je woning wonen. Ze houden van warmte, beschutting en natuurlijk: voedsel! Ze leven het liefst tussen plafonds, onder daken, in de muren, meterkasten, keukenkastjes of achter koelkasten.

Er zijn grofweg 2 redenen waarom de muizen jouw huis hebben uitgekozen:

  • Er zijn mogelijkheden om het huis binnen te komen
  • Ze hebben toegang tot voedsel of voedselresten

Muizen hebben voldoende aan een gaatje van iets meer dan 0,5 centimeter om binnen te komen. Rond buizen is er vaak al zo'n ruimte, maar denk ook aan de sleufjes in de voeg van je buitenmuur voor ventilatie van je spouwmuur.

Muizen zijn uitstekende klimmers en piepen al snel door zo'n gaatje naar binnen.

Er ligt meer voedsel voor het grijpen dan je denkt. In de garage of kelder heb je misschien vetbollen met zaden voor vogels. Voorraad in de kelder van rijst of andere etenswaren? En als ze eenmaal een weg hebben gevonden naar je keukenkastjes, zullen pakken hagelslag, koekjes en zo meer worden aangevreten.

Welke schade kunnen muizen aanrichten?​

Muizen moeten knagen, want hun tanden blijven groeien. Ze vreten zich een weg door isolatie, hout, maar ook kabels zijn een doelwit! Ze kunnen dus kortsluiting en zelfs brand veroorzaken.

Muizen verspreiden ziekten, die ze bij zich dragen, maar ook via hun keutels en urine, kunnen ze er voor zorgen dat bewoners van het huis ziek worden.

Heb je last van muizen? Wat nu?​

Heb je last van muizen, dan is het zeer verstandig zo snel mogelijk professionele hulp erbij te halen. De kans is groot dat als je eenmaal muizen hebt, je ze niet vanzelf weer kwijtraakt.

Neem contact met ons op. We stellen eerst vast om welk diertje het precies gaat en wat de beste methode is om de muizen je huis uit te krijgen. We gaan ook op zoek naar de oorzaken: we dichten kieren en gaten om te voorkomen dat ze binnenkomen. Verder kun je zelf het nodige doen: zorgen dat er geen etensresten meer te vinden zijn en etenswaren goed opbergen in ondoordringbare bakjes en potten.​

Last van ongedierte?

Vul snel het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Bellen kan natuurlijk ook altijd: 030 - 242 72 00

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.