Zilvervisjes

Hoe kom je aan zilvervisjes of papiervisjes?

Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan kan de oorz​aak het vocht in het beton zijn, of dat de kruipruimte niet goed is opgespoten met zand en vochtig blijft. Maar ook in een ouder huis kun je last hebben van deze diertjes. Stel je hebt ergens een lekkende leiding of klein lekje bij je dak? Hier vinden zilvervisjes het erg prettig toeven.

Heb je ruimtes in huis, die niet goed geventileerd worden? Dan is de kans aanwezig dat je hier zilvervisjes hebt. ​Toiletten, badkamers, bijkeukens, meterkasten, kokers met stijgleidingen en kelders zijn favoriete plaatsen voor zilvervisjes. Heb je ruimtes zonder spouwmuur, check of de buitenmuren vochtig zijn.

Papiervisje​s kunnen zich in drogere ruimten ophouden en vreten daadwerkelijk papier! Eitjes van de zilver- en papiervisjes overleven goed, dus als je er eenmaal last van hebt, is bestrijding best lastig.

Hoe gevaarlijk zijn zilvervisjes en papiervisjes?

​Ze zijn hinderlijk, maar niet direct schadelijk voor de gezondheid. Ze kunnen wel schimmels bij zich dragen, want ergens moeten vochtige plekken zijn en daar is de kans op schimmels groot. Kom je zilvervisjes tegen in keukenkastjes? Daar zou je dan wel iets aan moeten doen, want er kunnen bacteriën aan hun poten zitten. Pas als je grotere hoeveelheden zilvervisjes tegenkomt kan dat wel schadelijk voor de gezondheid zijn. Dit houdt ook in, dat er ook echt iets aan de hand is in je huis.

Ze kunnen wel flink schade veroorzaken, terwijl je dat niet direct doorhebt! Boeken kunnen worden aangevreten, alsook behang en schilderijen.​

Wat moet ik doen als ik zilvervisjes of papiervisjes heb?​

Breng de temperatuur flink naar beneden, liefst onder de 16 graden. Dat kan in het najaar en de winter in ruimtes die je niet veel gebruikt. Zoek de oorzaak van het ontstaan van vocht en los dat op. Dicht kiertjes met kit. Ventileer om de luchtvochtigheid omlaag te brengen.​ Maar het zijn hardnekkige diertjes!

Wil je zo snel en goed mogelijk van het probleem worden verlost? Nodig dan onze specialist​en uit en je bent er gegarandeerd van af.

Last van ongedierte?

Vul snel het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!
Bellen kan natuurlijk ook altijd: 030 - 242 72 00

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.