Wespen

Help! Ik heb een wespennest!

's Zomers zijn de wespen het meest actief. Ze vangen veel muggen en andere insecten. Maar ze zijn ook gek op zoetigheid. Dus alle soorten frisdranken, maar ook bier en wijn trekt de wespen aan. Als er voldoende andere zoete voedselbronnen voor de wespen zijn, heb je er nauwelijks last van. Maar als deze uitgeput, kun je veel overlast van ze hebben. Overigens, weet dat wespen vaker kunnen steken. Bijen niet.

Wespen vliegen normaliter niet verder dan een paar honderd meter van het nest weg. Dus als je veel wespen ziet, is de kans groot dat je een nest in de buurt hebt.

Wespennesten worden gebouwd in de grond, onder dakranden, in spouwmuren en andere droge plekken. Als je een nest hebt, is het verstandig direct hulp in te schakelen!

Hoe schadelijk zijn wespen eigenlijk?

Ze leveren met name veel overlast! Als je een volgroeid nest hebt, kunnen het vele duizenden diertjes zijn. Die kunnen een heuse plaag veroorzaken. Mensen kunnen allergisch zijn voor wespensteken. Dan kan een steek al dodelijk zijn. Ook bij een steek in de mond of in de nek moet je direct medische hulp inroepen. 

Heb je een wespennest? Laat het professioneel verwijderen!‚Äč

Heb je last van een wespennest? Ga het niet zelf proberen te verwijderen, want voor je het weet heb je duizenden werkwespen achter je aan en loop je grote gezondheidsrisico's! 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.